BUITENBELEVING
Allereerst ga je op pad om de lekkerste groenten en de beste streekproducten te proeven en te verzamelen bij lokale boerderijen..
En daarna aan de slag......
Samen buiten koken boven een mooi vuur met daarboven gietijzeren pannen.
Hele groenten garen boven open vuur , broodjes bakken en stoofschotels maken in de dutch ovens.
En wat dacht je van een heerlijke appel crumble met vanillevla zo van de boerderij.
Soms gebruiken we de rookovens om een visje te roken.
Uiteraard werken we met biologische en streekproducten van het seizoen.
Een heerlijke dag buiten
Op onze buitenlocatie bij de boerderij van Aaltje, staan de fietsen met manden al voor je klaar. Na een glas lokale appelsap en een boerencake ga je op pad met de fiets, de route en de boodschappenlijst die wij voor je hebben gemaakt.
Onderweg krijg je nog wat opdrachten, zodat je ook de omgeving anders gaat bekijken.
Je bezoekt eerst de zuivelboerderij en krijgt hier een proeverij met heerlijke stukjes brandnetelkaas, bieslookkaas en boerenkaas.
Je leert meer over hoe kaas wordt gemaakt en mag vast wel even kijken bij de koeien.
Daarna weer lekker op de fiets naar onze tuinderij, een heerlijke plek waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Hier ontdek je hoe hier in harmonie met de natuur de groenten de tijd krijgen om te groeien.
Zo'n fijne plek, maar er moet toch ook gekookt worden, dus het is tijd om terug te fietsen naar Aaltje om daar aan de slag te gaan met de groene recepten.